Oktoberbrev

Author:

Kære Forældre

Tak for engagementet til vores arbejdsweekend og vores forældremøde i børnehaven – og for at være med til at bære basaren, så det kan blive en fantastisk dag i fællesskabets navn. Det er betryggende når vi mærker jeres opbakning, det gør at vores arbejde end nu bedre.

Køkkenet

Vi er desværre i den situation at vi kun har Naiane i køkkenet i hele oktober måned, vores nye køkkendame Lotte kan først starte 1. november og vi har ikke kunnet finde en brugbar vikarløsning indtil hun kan starte. I næste uge sørger vi for frokosten, men derefter er vi desværre nødsaget til at bede jer om at tage madpakker med (i forvejen er uge 42 madpakkeuge) altså fra d. 9. oktober og måneden ud – vi beklager situationen og håber på forståelse fra jeres side. Der er som altid formiddagsmad og eftermiddagsmad og naturligvis drikkevarer.

Husk jeres tider i efterårsferien!

Familiestueforældremøde d. 5. oktober kl. 19-21

Vuggestueforældremøde d. 12. oktober kl. 19-21

Efter efterårsferien:

Begynder vi på vinterrytmen igen og det betyder at vi er mere inde, særligt om eftermiddagen. Det betyder også at det bliver koldere og derfor er tøjlisten vedhæftet med dette nyhedsbrev. Det giver god mening at kaste lidt kærlighed på tøjet og garderoben, således at der er ryddet op hver dag inden man tager hjem, vi gør det i løbet af dagen (det gør at det nemmere for børnene at blive selvhjulpne). Der bør kun være det på knagerne som børnene skal bruge her, dvs. måske-tøj og gå-hjem-jakker, skiftesko mm. skal være i kurven. Sidst men ikke mindst så skal sutsko i nederste rum i hue-huset og huen i øverste + NAVN i alt tøj og sko!

Sygdom

Det er vigtigt at I seriøst tager bestik af situationen inden I afleverer jeres barn – altså; det er bedre for det enkelte barn, og helt klart for helheden, at I er sikre på at de er raske og dermed ikke smitter de andre børn når de kommer. Vi anbefaler altid en dag hjemme, feberfri! I øjeblikket er vi plaget af influenza og opkast.

Forældresamtaler:

På alle tavler vil vi i den nærmeste tid hænge opslag med tid til forældresamtalerne i november – I kan bytte indbyrdes, stuen skal blot vide det en uge før. Der er afsat 25 min til hver samtale så det er vigtigt at passe tiden og en god ide at være forberedt, udsendt med nyhedsbrevet er den overordnede dagsorden for samtalen. Vi holder ikke erstatningssamtaler såfremt I bliver forhindret. Samtalerne foregår på 1. sal – brug bagindgangen på Lergravsvej.

Stuerne                                                       

Vi har brugt tiden fra august frem til nu med at køre børn ind og samtidig forme omgivelserne for børnene, således at de oplever rytmen og hinanden som gruppe, og det er lykkes rigtig godt og alle de nye børn er i trivsel. Der har været rigtig mange arrangementer og pædagogiske begivenheder i tiden fra sommerferien og frem til nu – stort set noget vi har skullet hver uge som festforberedelse, alt sammen er med til at skabe rammen. Vi kan nu se frem til en god måneds tid hvor frugten af det arbejde viser sig, og hvor vi ikke ”skal” så meget andet end vores normale rytme.

Siri starter på Solbærstuen da Johannes flytter til Brombærstuen. Rahim begynder på blåbærstuen – Velkommen til alle!