Septemberbrev

Author:

Efterårsferie:

I efterårsferien uge 42 er der pasning ved tilmelding, størstedelen af personalet afholder ferie men der vil være pasning til de familier der har behov og der hænger afkrydsningslister på tavlerne hvor man tilmelder sig inden deadline d. 15. september kl. 9.00. Man kan ikke regne med at den stue ens barn normalt går på er ”åben” da vi samler børn og personale. Det er også vigtigt at I skriver hvornår I afleverer og afhenter da normeringen bliver lagt ud fra det reelle behov, og naturligvis at I overholder de tider I har skrevet.

Arbejdsweekend d. 16 & 17. september kl. 9-14 (børn & bedsteforældre er velkomne):

Vi har arbejdsweekend i september, og selvom Kirsebærgården fremstår pæn og æstetisk så har vi stadigvæk en del opgaver på programmet. Det hjælper meget på vores økonomiske formåen, at de ting vi selv kan klare bliver lavet på arbejdsweekends. Derfor håber vi I kommer talstærkt så vi kan nå de opgaver der mangler. Det er altid vældig hyggeligt både for børn og voksne og støtteforeningen sørger for forplejningen. Vi har brug for tilmelding snarest på facebook så Bjarne kan danne sig overblik over arbejdsopgaverne

Forældremøde

Forældremøderne i Kirsebærgården er forskellige eller med nyt indhold hver gang, der vil selvfølgelig være gentagelser, men vi planlægger fra gang til gang og forsøger at forberede os grundigt således at I kan få et indblik i den hverdag som jeres børn er en del af. Vi har en forventning om at I prioriterer det.

Børnehaveforældremøde d. 21. september kl. 19-21

Familiestueforældremøde d. 5. oktober kl. 19-21

Småbørnsforældremøde d. 12. oktober kl. 19-21

Vi har som altid brug for kaffe/te-bryggere/kagebagere som meldes direkte til stuen.

Pædagogisk

Vi har fokus på måltidet i den kommende tid, der er mange ting omkring måltidet som er væsentligt for barnet, først og fremmest at få dækket det basale behov for næring. Det er samtidig også et læringsrum hvor man øver sig motorisk, sprogligt, kulturelt, socialt og på individuelt plan. Der er mange rutiner omkring måltiderne i Kirsebærgården, der gør det indbydende og hyggeligt i børnehøjde og dermed mere egnet som læringsrum; vi skaber stilhed, tænder lys, danner fællesskab, synger for maden, smager på det hele, nyder dufte, smage og synsindtryk, hjælper hinanden, spiser, har god tid til at blive mætte, sludrer og lader alle blive hørt, synger tak for maden og husker også at sige tak for mad når vi sender opvasken tilbage til køkkenet.

Mikaelsfest d. 29. september (uden forældre):

Efter høstfesten følger Mikaelsfesten, som før i tiden var den egentlige høstfest her i norden og markerede en afslutning på høsten og der var også skiftedag på gårdene. Rudolf Steiner har talt meget om Mikael, idet Mikael ifølge ham er ”Tidsånd” dvs. den ånd der hersker over vores tid. For os voksne betyder det at være bevidst om de handlinger vi gør, at have modet til at handle på det vi ved er rigtigt for os selv og for helheden, og styrken til at gennemføre ting som ikke er nemme og ikke at søge behagelighed men ærlighed og kærlighed til verden. I børnehøjde er det volapyk og skal være det! – børnene tilegner sig viden og kundskab om verden gennem handlinger. Derfor er Mikaelsfesten bygget op omkring handlinger der kræver mod, styrke og venskab/sammenhold, alt sammen uden forklaringer men kun handlinger og naturligvis stemninger. I tiden op til festen bliver de røde Mikaels-kapper strøget, der bliver lavet stjernebånd og naturligvis fremstillet Mikaelssværd – et Mikaelssværd har den særlige egenskab at det ikke kan bruges til at slå sine venner med, men kun til at øve sig sammen, således at man er stærk til hvis man en dag skulle møde en rigtig drage. På selve dagen bliver alle børnehavebørnene kåret til Mikaelsriddere og alle vokser en halv meter.

Mikaelsbasar lørdag d. 30. September 10-14:

I denne stemning har Kirsebærgården haft sit årlige åbne hus arrangement ”Mikalesbasaren” og det vil vi have igen i år. Der vil være aktiviteter på alle stuer, salgsboder, marionetteater og naturligvis cafe. Det er et kæmpe projekt som ikke kun støtteforeningen, bestyrelsen eller personalet kan stå for, det kræver handlekraft og styrke fra os alle og der er derfor opgaver op til og også på dagen for alle familier, det kan I læse mere om i det vedhæftede brev.