Nyhedsbreve

Aprilbrev

Kære forældre

Årligt forældremøde og generalforsamling torsdag d. 4. april kl. 19.00:

Der er valg til Kirsebærgårdens bestyrelse, hvor dem der er på valg genopstiller og til støtteforeningen hvor der mangler 3 nye medlemmer så det må I gerne overveje om er et arbejde I vil tage på jer. Vedhæftet med dette nyhedsbrev er vores vedtægter og bestyrelseshåndbog.

Arbejdsweekend 13. og 14. april fra kl. 9.00-14.00                                                                    

Støtteforeningen sørger for lækker forplejning og der er masser af opgaver om ikke andet så at klappe takten for dem der er i gang 😉 så vi har brug for alle gode kræfter! Husk tøj der kan tåle lidt af hvert. Meld jer gerne til via facebook så Bjarne kan få et overblik– er I der ikke allerede så hedder siden ”Kirsebærgården – et Børnehus”

Påskepasning

I pasningsperioden frem til påske gælder det at børnene skal have madpakker med til frokost da køkkenet er lukket. Vi sørger for drikkevarer, formiddagsmad & eftermiddagsmad. Det er vigtigt at være opmærksom på den tid I har skrevet på – da personalets skema er lagt efter det og Kirsebærgården er ikke åbent lige så længe som normalt. Pasning er kun for de børn der er tilmeldt!

Pædagogisk:

Udeliv

Vi har taget fat på sommerrytmen igen – det betyder at børnene er ude også om eftermiddagen. Jorden er stadigvæk kold og fugtig langt op af dagen. Regn og vandpytter og leg med vand i det hele taget er super sjovt for jeres børn, men der kommer store skår i glæden hvis regnbukserne er fra sidste år og sidder op under knæene, eller er købt så de kan bruges langt ind i 3. klasse. Så tjek op på det nu og sørg meget gerne for termotøj til under regntøjet i stedet for flyverdragt, når temperaturen tillader det – det giver god bevægelsesfrihed og det er der brug for.

Forbillede og efterligning

En stor del af vores pædagogik er lagt an på at de voksne foretager sig meningsfyldte handlinger således at de er inspiration til børnenes leg. Jo ”større” bevægelserne er og jo mere ”optaget” de voksne er desto mere inspirerende virker de på børnenes leg. Derfor fejer, river, snitter, skræller, strikker, saver, syr, vasker vi når vi er udenfor. Det er ovenikøbet ekstra fordrende hvis de voksne er begejstret for det de laver, eller jo mere nødvendigt de voksne oplever opgaven er jo bedre leger børnene. For at lykkes med det er vi som voksne nødt til at opdrage på os selv så opgaverne bliver løst efter hensigten og ikke med irritation – det kan jo også være noget man kan bruge derhjemme… om ikke andet vil vi gerne opfordre alle jer forældre til at tænke over hvad det er jeres børn efterligner hos jer/derhjemme

Børnene må meget gerne hjælpe til med det vi er i gang med – det er ofte en god måde at blive afleveret på idet handlingen optager barnets fokus sådan at afskeden med mor eller far bliver nemmere.

Fester:

Påskefest tirsdag d. 2. april

Som optakt til festen (det vil sige frem til 27. marts) vil vi gerne have at hvert børnehavebarn medbringer et pustet æg med sytråd så det kan hænge på påsketræet i garderoben – og ikke nok med det vi vil også meget gerne høre hvilken farve mor eller far blev i hovedet da de pustede…. Æggene skal ikke farves hjemmefra, det satser vi påskeharen står for. Se i øvrigt kommende opslag i garderoben!

De største børn har i denne tid hemmeligheder for… (Sssh – gækkebreve), der er noget der skal gemmes, klippes, farves og sendes med posten hjem til mor og far. Reglen er at man må gætte 3 gange og hvis man ikke kan gætte hvem der er fra så skal det udløse et påskeæg så det håber vi at I er med på ӨӨӨӨ

Denne fest er en af de store Kristne højtider og det forklarer vi naturligvis ikke jeres børn – det er dog alligevel værd at overveje den åndelige begivenhed der indtræffer hvert år og derfor holder vi i Kirsebærgården først Påskefest efter Påskemorgen – altså tirsdag efter påske. I gamle dage (dem nogen af os er vokset op i…J) var skærtorsdag og Langfredag ikke at spøge med, intet var åbent, dagene var lange og stille og det var først søndag og mandag man fejrede påsken med venner og familie – måske er det en mulighed for, stadig i dag, at lukke ned for vild aktivitet og fest disse dage – noget alle børn og ikke mindst voksne kan have glæde af. Med påsken fejrer vi opstandelsen og i Kirsebærgården kommer det til udtryk ved at Kirsebærgården inden påske var klædt helt i grønt og er nu forvandlet til komplementærfarven rød og vores store påsketræ er sprunget ud med de smukkeste blomster. På træet er de pustede æg blevet malet røde (måske af påskeharen) og børnehaven skal i parken og familiestuerne på tagterrassen og se efter æg, hvis Påskeharen har været forbi der også. Hjemme igen skal vi klinke æg og spise påskefrokost.