Decemberbrev

Author:

Forældresamtaler

Det lykkes at gennemføre stort set alle forældresamtaler med kun en enkelt eller 2 aflysninger. Gennemgående er der stor tillid til Kirsebærgården og en høj grad er tilfredshed blandt jer forældre og det er jo dejligt. Der har været en rød tråd igennem samtalerne som viser at udfordringen hos mange familier er rammesætning. Vi opfordrer derfor til at I kommer talstærkt til forældremødet i januar – vi har hyret en oplægsholder omkring emnet.

November

Vi har haft en meget udfordrende måned hvor enderne har haft svært ved at mødes grundet meget fravær hos personalet, rigtig mange med influenza, maveonde mm derudover har vi afholdt 2 fester, haft 2 uddannelsesuger for vores studerende og gennemført samtalerne, så vi trænger til at julefreden sænker sig over Kirsebærgården.

Pasning d. 23. december

Der hænger opslag på alle tavler hvor man skal skrive sig på til pasning senest fredag d. 9. december – husk at skrive det korrekte tidsrum barnet har brug for pasning!

Julemåneden

December måned er julemåned og det bærer livet i Kirsebærgården præg af – vi startede med adventsspiralen fredag og har nu adventskranse på alle stuer. Fredag d. 2. december er der tur for de store børn til marionetteater. Vi skal bage småkager og pynte op på stuerne. Børnehaven og familiegrupperne får sikkert besøg af Nisse Nils/Gammel Nissen og måske har han guldnødder med – en til hvert barn, så nogle må vente længe, andre får hurtigt, der er nok at se til for en lille nisse. Det særlige ved guldnødderne er at børnene oplever at det ikke handler om tingenes størrelse eller værdi (set i kroner og øre), men med hvilken ånd det er givet.

Der er også julekrybbespil dagligt, med Josef, Maria og det lille jesusbarn, i størstedelen af december måned spilles det, først som bordspil og efterfølgende af børnene som aktører – for børnene er krybbespillet ligesom eventyret og derfor vigtigt ikke at dyrke eller tale særlige roller op, alle roller må være med for at eventyret kan spilles, det er ikke så vigtigt hvem der er hvad. Vi sørger for at de største børn prøver alle rollerne i videst muligt omfang. Krybbespillet fortsætter frem til Hellig 3 konger d. 6. januar 2023

For børnene i vuggestuen er der også krybbespil, men i form af bordspil for de store og pynt for de små.

I december måned fjerner vi ugerytmen som normalt fylder for at give plads til ovennævnte julerier uden at det dermed bliver for presset.

Det er vigtigt at komme meget præcist til nedenstående arrangementer af hensyn til børnene.

20. december kl. 15.00-16.00                           Juleafslutning i vuggestuen

21. december kl. 14.00-16.00                           Juleafslutning i familiegrupperne

21. december kl. 14.00-16.00                           Juleafslutning i børnehaven