Majbrev

May 1, 2020

Kære forældre

Så er det lykkes at få etableret en hverdag med nye rutiner for både børn, men måske især os voksne. Metin har styr på køkkenet og rengøringen i løbet af dagen, og sørger for afspritning og ekstra toiletrengøring.

 

Madpakker

Det er lidt en udfordring at alle madkasser ikke bærer tydeligt navn og stue, og I må også gerne sørge for at der ikke kommer slik med i madkassen; petit danons, kinder mælkesnitte o.lign. – det er ikke frokost og dessert har vi kun til fester og i så fald sørger vi får det. Det er også vigtigt at barnet selv kan håndtere madkassen og maden.

 

Doodle

Doddle er noget bøvl, men det gør at vi kan modtage alle børn og derfor er det vigtigt at I fortsat er skarpe på at tilmelde jer, overholde de tider I har valgt og give besked hvis I får lavet fejl eller barnet ikke kommer alligevel. Det sidder ikke i skabet endnu, selvom mange har styr på det, men vi har ikke ressourcer til at blive ved med at holde jer i ørene omkring dette – der er en masse andre ting vi skal forholde os til, så vi håber I fortsat vil anstrenge jer.

 

Ferie

Der er stadigvæk et par dage tilbage til at tilmelde sig pasning i de ”normale” ferieuger – torsdag d. 30. april er sidste chance.

 

Håndvask

Der har været en del der har spurgt ind til sæben og håndvask og som det er nu, så er der ”kun” en ekstra håndvask lagt til rutinerne end det vi normalt har gjort. Den håndvask er når I afleverer, I må i øvrigt rigtig gerne bruge de udendørs håndvaske i børnehaven til det. Vi har sæbe der med duftene indikerer hvilken dag i ugen det er i børnehaven (på den måde sikrer vi også hygiejnen omkring dispenserne) og i vuggestuen er det lavendel duft som bliver brugt fordi den skaber ro. Vi anbefaler at I smører jeres børn hænder ind morgen og aften med fed håndcreme. Da der heldigvis løbende bliver opdaterede retningslinjer, kan vi nu smøre børnene med håndcreme efter håndvasken midt på dagen – ikke barnets individuelle håndcreme.

 

Bøllehatte og solcreme

Vi har valgt at lade børnene have deres ”egen” solhat til brug gennem dagen – det betyder at den hænger på deres plads når vi går ind til frokost og derfor er den samme der kommer på igen når de skal ud. Når alle børn er hentet bliver de vasket. Det er et tiltag som vi har planer om at holde fast i også efter denne tid.

Solcreme kan vi nu anvende igen men det er stadigvæk vigtigt at I selv husker det om morgenen hjemmefra med egen solcreme da vi først smører ind om eftermiddagen, og at I sørger for at alle børn har tynde sommerskjorter/bluser med lange ærmer så de kan være dækket til på kroppen uden at få det for varmt.

 

Indkøring

Det er simpelthen gået så fint med at få børnene tilbage – det syder af leg og glæde i Kirsebærgården og selv de nye børn er faldet godt til. Der kommer stadigvæk en del nye børn i vuggestuen frem til sommerferien, så som altid, vil vi gerne have korte afleveringer – ikke kun på grund af Corona virus.

 

Bussen

Er købt og er klar til lån – der kan sidde 8 mand + chauffør. Den skal afleveres rengjort og med fyldt tank og det koster 200 kr. pr. dag at låne den, hvilket dække udgifterne på dagsbasis. Hvis I vil låne bussen skal I kontakte Bjarne, på mail bjarne@kirsebaergaarden.dk.

 

Storetur

På mandag og mandage fremover går vi på storetur og har brug for at børnene har en rygsæk med de selv kan bære – der sidder godt på ryggen og kan indeholde madpakke og evt. regntøj

 

Majfest fredag d. 1. maj

Majfesten er et symbol på frugtbarhed og fællesskab. Stangen repræsenterer det menneskelige jeg i form af et I, silkebåndene et A som udtryk for Alfa, begyndelsen. Kransen O for omega – enden, og hermed er beskrevet mennesket i nutiden imellem fortid og fremtid.

Vi laver en anderledes udgave i år, så det bliver kun for børnehavebørnene og det bliver kun de kommende skolebørn der danser om selv stangen. Som optakt skal vi selvfølgelig ordne silkebåndene, finde bøgegrene og binde høstkransen om til majkrans. Menuen er madpakker og vi sørger for portionsanrettet dessert.

Seneste nyheder

Kategorier