februar brev

March 4, 2019

Kære forældre

 

Praktisk:

Sikkerheden i Kirsebærgården

Det ville være frygteligt hvis der skal ske en ulykke fordi sikkerheden ikke er på plads og det er I som forældre medansvarlige for – lige i øjeblikket er der mange børn der får lov til selv at åbne lågen til Kirsebærgården og rende rundt i garderoberne og på gangene uden opsyn – Det er ikke i orden! Vi vil bede jer om at tage det medansvar og I behøver derfor heller ikke at bruge personalet som bussemænd når I gør det, eksempelvis; ”du må ikke kravle op på lågen, for så bliver Bjarne sur”

 

Pasning i vinterferien uge 7:

Vær opmærksom på de tider I har skrevet jeres barn op til – vi lægger skema ud fra disse og det betyder at der ikke nødvendigvis er nogen på arbejde i ydertimerne – ligesom personalet er afstemt med børnetallet. Der er heller ikke krav om at I kommer senest kl. 9 og først henter kl. 14.30 så I kan godt aflevere senere og hente tidligere

 

Pasning dagene op til påske 15, 16 og 17 april:

Vi hænger sedler op nu til pasning disse dage og vil bede jer ekstraordinært om at forsøge at holde fri med jeres børn, da vi i anledningen af Kirsebærgårdens 7-års fødselsdag har arrangeret studietur for personalet til et særligt internationalt stævne i Dornach i Schweiz – fejringen af 100 året for Rudolf Steiner pædagogikken. Vi er 11 pædagoger herfra der skal afsted, så det bliver primært vikarer der står for pasningen disse dage…

 

Pædagogisk:

Samling

I alle samlinger gælder det at man må opøve evnen til at indgå i fællesskabet. Det er selvfølgelig under hensyn til de andre og det uden at miste sin egen berettigelse, hvilket bliver udfordret hvis man er vant til altid at blive hørt med det samme man åbner munden eller altid får den plads man helst vil have.

Børnene i Kirsebærgården øver sig i det sociale i alle samlinger der er i løbet af en dag, et enkelt lille eksempel på det er når vi går ud eller ind fra haven, i vuggestuen er øvelsen blot at komme ind og ud uden at skubbe og mase – evne at passe på de mindste og i børnehaven er det udvidet til ”London-kø” hvor man skal stå helt tæt, lige efter hinanden og samtidig lytte efter hvad de voksne siger.

 

Skoleparathed

Vi har fokus på de største børns skoleparathed hvilket indebærer at de lærer at tørre sig selv efter toiletbesøg, de har særlige praktiske opgaver at løse i det daglige f.eks hjælpe med borddækning (tælle tallerkner), feje/ordne i garderoben, skure borde mm. Det kræver at man kan være stille og høre efter, at man kan forstå og udfører en stilt (velkendt) opgave, og ikke mindst evnen til at hjælpe de mindre børn hvis behovet opstår. Hvis I allerede nu ved hvornår jeres barn starter i skole må I meget gerne give os besked?

 

Fester:

Kyndelmisse 1. februar:

Kyndelmisse er i gammel dansk tradition den tid på året hvor man gjorde status på vinterens forråd og på denne tid af året skulle helst halvdelen af forrådet være tilbage – kunne man finde et godt æble ville man holde sig rask hele året! Kyndelmisse eller Maria lysmesse, eller Maria renselse – kært barn har mange navne og oprindelsen finder man i fordums tider hvor der gik 40 dage efter et drengebarns fødsel før han kunne fremvises af sin moder i templet. Det er ved denne tid at lysene som skal bruges i året bliver velsignet og dermed kan bruges som vågelys eller et særligt lys til vigtige begivenheder i hjemmet. Vi markerer denne dag ved at lave det største bål på hele året – velsigne lys og ikke mindst hænge mad ud til fuglene. I tiden op til festen har vi lavet fuglemad og fjernet grannet fra adventskransen og hængt den udenfor så småfuglene kan få glæde af de sidste kerner. Som optakt til festen vil vi gerne have at hvert barn medbringer et stk. mad til at hænge ud til fuglene. Festens farve er lyseblå

Forårsfest 1. marts:

Den første markering af foråret kommer med forårsfesten – denne fest er en kæmpe oplevelse for børnene, for hele salen bliver forvandlet til årets tema og i år er der ”fest på Kong Vinters slot” Det betyder at alle ansatte og børn kommer klædt ud til dette tema, man kan være prinser og prinsesser, riddersmænd, snevæsner, dyr eller andre beboere – det er kun fantasien der sætter grænser. Dog frabeder vi at man kommer klædt som disney-figur eller anden karikatur der ikke kan indgå i den eventyrlige stemning. Mange af Kirsebærgårdens fester har et højtideligt islæt, men denne fest især udmærker sig ved at der er sjov og finurligheder på spil. Børnene får et fastelavnsris med hjem fra festen og historien der følger med dette er at hvis de dagligt ringer med den lille bjælde der hænger på en af grenene kan det være at spirene hører at der er noget der kalder på dem og dermed springer ud….