Novemberbrev

November 20, 2018

Kære forældre

Vi har besluttet at skrue op for frekvensen af nyhedsbreve, da vi oplever at der ofte er brug for information fra os til jer, og set i lyset af kravet om øget forældreinddragelse giver det jo også god mening. Vi vil dog gerne understrege at disse breve er information til jer og ikke til jeres børn og det håber vi I vil respektere, således at børnene i videst muligt omfang får lov til at være i nuet og i særdeleshed ikke får information eller bliver udspurgt omkring festerne.

 

Vinterrytme

Efter efterårsferien træder vores Vinterrytme i kraft og det betyder en ændring i rytmen overalt i Kirsebærgården. At vi har en sommer og vinterrytme er for at tilgodese mange aspekter; – at opleve årstidernes skiften, – at kunne være ude hver dag uanset vejret, – at kunne holde sig varm og tør, – at opleve stemningen og mulighederne for indendørs såvel som udendørsleg. At lege indenfor kræver andre men vigtige egenskaber at opøve end det at lege udenfor. Der er mindre plads, mere støj og flere regler – derfor er det en stor social læring der foregår for alle børn. Til gengæld giver det plads til mere sofistikerede lege, puslespil, huler, det lille brændekomfur mm. Ligesom man ikke skal bruge kræfter på at holde varmen. Det kræver et stort engagement fra os ansatte for at få rytmen til at fungere den første tid, men børnene bliver forbavsende hurtigt fortrolig med rytmen. Børnehavebørnene skal afleveres udenfor efter 8.30 og afhentes indenfor dagligt. For småbørnene er der kun ændring om eftermiddagen som er indenfor.

 

Forældresamtaler

Som I sikkert har opdaget hænger der oversigt på tavlerne over tidspunkter for samtalerne – I er som altid velkomne til at bytte indbyrdes, hvis blot vi får info om det senest ugen før. Vi laver ikke erstatningssamtaler hvis I mod forventning ikke dukker op så det er vigtigt at orientere sig. Vi har 25 min. til rådighed til hver samtale, hvilket er kort tid og derfor er det en god ide at være forberedt og overholde tiden. Med dette nyhedsbrev medsendes også dagsordenen til samtalerne så alle ved hvad vi skal igennem.

 

Lanternefest – D. 9. november fra 17-19 ca.

Lanternefesten i børnehaven er en fest for forældre og bedsteforældre, små søskende kan med fordel blive passet hjemme da hele festen stort set er udendørs og det er mørkt. Større søskende er meget velkomne men det er vigtigt at I forældre tager ansvar for at de ikke ødelægger festen for børnehavebørnene ved at lave grin med det hele eller fortælle hemmelighederne til de små.

I tiden op til festen laver vi lanterner til børn og personale, vi hører eventyr om Gamle Morten og sørger for at rydde rigtig godt op udenfor så han ikke falder på sine gamle ben hvis han skulle komme forbi…

I naturen mærker vi kulden og mørket efter en lys og varm sommer, alle bladene blæser af træerne man kan næsten sige at naturen rådner og forgår omkring os, som menneske har man lyst til at blive under dynen eller ligge foran ilden. Heldigvis har vi alle et kim som ligger og lyser inden i os, hvilket alle blomsterløgene er et symbol på.

Vi skal tænde vores indre lys for at finde vej ud af mørket.

Selve festen går ud på at vi mødes i mørket og med hver vores eget lys (lanternen) går vi i fællesskab syngende gennem mørket og der håber vi på at møde Gamle Morten som passer på naturen og dyrene når mørket har sænket sig. Festen byder også på suppe (fra støtteforeningen) og boller (fra jer) og sidst men ikke mindst så håber vi på at Gamle Morten som traditionen byder har småkager med (fra Maren hans kone) – der er naturligvis også eventyr i salen.

OBS! Hele Kirsebærgården lukker kl. 14.00 og Børnehavebørnene skal være tilbage med forældre kl. 17 præcis.

Husk varmt tøj og lightere i lommen

 

Adventsspiral – D. 30. november

Adventsspiralen for børnehaven er en meget inderlig fest som definerer starten på julemåneden. Der bliver lagt en stor granspiral på gulvet i salen og inde i midten står et stort lys tændt. Salen er bortset fra lyset i midten – mørklagt og nu går hver barn og voksen en efter en ind i midten og tænder sit eget lille lys ved det store, går ud og sætter sig i en kreds om spiralen, således at hele spiralen til sidst er lyst helt op. Hvert barn får sit ”æble-lys” med hjem efter festen.