Sommerbrev

July 27, 2017

Kære forældre  

I den kommende uge har vi afslutning på småbørnsstuerne og sommerfest i børnehaven – to særlige arrangementer fordi det udover at være en lejlighed til at ønske hinanden god sommer også for nogen er en afskedsfest.

 

Afslutning for småbørnene:

Vi mødes onsdag d. 28/6 kl. 15 i haven og alle bedes medbringe kage/frugt til fælles bord, støtteforeningen laver kaffe og te og småbørnsstuerne laver rabarbersaft. Det er vigtigt at I kommer til tiden da de små har rigtig svært ved at håndtere alle de andre forældre uden at have sine egne. Er I forhindret i at deltage eller kommer forsinket vil vi meget gerne have besked i forvejen så vi kan have ekstra fokus på de børn.

 

Sommerfest i børnehaven:

Fredag d. 30/6. Denne særlige dag rummer faktisk 2 fester på samme dag – I løbet af dagen er der en meget smuk tradition med at give og modtage; der bliver fra morgenstunden bundet ca. 70 buketter af børnenes medbragte blomster. Disse bliver når de alle er færdige lagt i en stor kreds på gulvet i salen og efter eventyr går hver enkelt barn på skift op og finder den smukkeste buket og giver til en ven og vi fortsætter til alle har fået en buket hver. Det er en oplevelse der ofte bliver meget rørende. Til frokost spiser vi de pandekager i har bagt til os sammen med friske sommerbær.

Om eftermiddagen kl. 14 og det er så afgørende for jeres børn at I kommer præcist også her har vi brug for medbragt kage/frugt til Amagers største kagebord – og igen er det støtteforeningen der sørger for kaffe og te. I børnehaven har de lavet hyldeblomstsaft af hyldeblomster fundet på turen. Fra kl. er 14 er der et større program med både sangleg og eventyr og helt afgørende; afskeden med skolebørnene og I nogen tilfælde også dermed et farvel til nogen familier som har haft deres gang i Kirsebærgården igennem en del år.

 

Ferie og kurve:

Det er også snart er det tid til ferie, Kirsebærgården holder sommerferielukket i 3 uger – 3/7-21/7 og en del holder længere ferie. Det er så dejligt at vi alle sammen tager et velfortjent pust samtidig – at fællesskabet også får lov til hvile. Mange børn skal starte på noget nyt efter ferien og kurvene overtages af nogle andre, ligesom der bliver byttet rundt på pladserne – så husk at tage alt med hjem fra garderoben. Dette kan samtidig være en anledning til at få kigget skiftetøjet godt igennem og overveje nødvendigheden af det der kommer med retur efter ferien. Der bliver hovedrent i ferien og derfor vil alt der ikke er kommet med hjem blive kasseret, så kig også glemmekurvene godt efter.

 

Ny Årsplan

Med dette nyhedsbrev er vores reviderede Årsplan (virksomheds og læreplan) vedhæftet i mailen. Årsplanen er godkendt af bestyrelsen og det er den vi arbejder efter det næste år frem til sommerferien. På vores første forældremøde efter ferien vil vi gennemgå den med jer – i år er der ændret en del idet vi har taget udgangspunkt i ”den styrkede læreplan” som til efteråret vil munde ud i ny lovgivning på området kaldet ”Stærke dagtilbud”. Der er også vedhæftet vores reviderede velkomst og adresselister- det er vigtigt at tjekke jeres oplysninger og melde tilbage på mail hvis der er fejl/ændringer?

 

 

Vi ønsker jer alle en fantastisk sommer!

 

Kærligst Kirsebærgården