Påskebrev

March 29, 2017

Kære Forældre

Hvor er I bare helt fantastisk hjælpsomme det er så dejligt for os at mærke opbakningen fra jer det giver arbejdet en ekstra dimension. Tusinde tak for hjælpen d. 10. marts vi kom godt afsted og stævnet var en berigende oplevelse og vi har fået rigtig meget med hjem i personale-godteposen og for hjælpen til arbejdsweekenden, vi kom i mål med de fleste opgaver og det endda med smil på læberne, skønt at løfte i flok.

 

Årligt Forældremøde og generalforsamling i Støtteforeningen:

Så er det igen blevet tid til vores årlige og obligatoriske forældremøde hvor der er valg til bestyrelsen og derfor må I forældre der har barn på jordbærstuen og blåbærstuen gerne overveje hvorvidt I kunne være interesseret i at gå ind i bestyrelsesarbejdet. Det er også den aften hvor Støtteforeningen holder generalforsamling og her er der også ledige pladser 2-3 stk. Ydermere har vi i år inviteret Finn Nørlev til at komme og holde et foredrag for jer.

 

Sommerrytme:

Efter påske ændrer rytmen sig til sommerrytme igen – det betyder at børnene er ude både formiddag og eftermiddag men inde midt på dagen – det stiller store krav til tøjet, både skiftetøj og ordentligt regntøj der kan holde – en god ide er at gemme det gamle i kurven som reserve når man skal til at købe nyt. Det er også vigtigt at holde fast i uldundertøjer til alle måneder med ”r”. Det betyder også at børnehaven igen tager på tur 2 gange om ugen både mandag og torsdag og at småbørnsstuerne er ude hele eftermiddagen sammen. Det bliver også tid til bøllehatte og solcreme og i Kirsebærgården har alle børn noget på hovedet udendørs og i fællesskabets ånd er det Kirsebærgårdens bøllehatte vi benytter når de er i vores varetægt. Solcreme skal I selv smøre jeres børn ind i fra morgenstunden – vi sørger for eftermiddagen. Det kan ikke lade sig gøre at låne Kirsebærgårdens hvis man har glemt det, så et godt råd er at købe en creme der kan ligge i barnets kurv så man er på den sikre side.

 

Påskefest:

Som optakt til festen (fra mandag d. 3. april) har vi brug for pustede æg til påsketræet i garderoben – og ikke nok med det vi vil også meget gerne høre hvilken farve mor eller far blev i hovedet da de pustede…. Æggene skal ikke farves hjemmefra, det satser vi påskeharen står for. Se opslag i garderoben!

Denne fest er en af de store Kristne højtider og det forklarer vi naturligvis ikke jeres børn – det er dog alligevel værd at overveje den åndelige begivenhed der indtræffer hvert år og derfor holder vi i Kirsebærgården først Påskefest efter Påskemorgen – altså tirsdag efter påske. I gamle dage (dem nogen af os er vokset op i…J) var skærtorsdag og Langfredag ikke at spøge med, intet var åbent, dagene var lange og stille og det var først søndag og mandag man fejrede påsken med venner og familie – måske er det en mulighed for, stadig i dag, at lukke ned for vild aktivitet og fest disse dage – noget alle børn og ikke mindst voksne kan have glæde af. Med påsken fejrer vi opstandelsen og i Kirsebærgården kommer det til udtryk ved at Kirsebærgården inden påske var klædt helt i grønt og er nu forvandlet til komplementærfarven rød og vores store påsketræ er sprunget ud med de smukkeste blomster. På træet er de pustede æg blevet malet røde (måske af påskeharen) og vi skal i parken og se efter æg, hvis Påskeharen har været forbi der også. Hjemme igen skal vi klinke æg og spise påskefrokost.

 

Majfest:

Majfesten er et symbol på frugtbarhed og fællesskab. Stangen repræsenterer det menneskelige jeg i form af et I, silkebåndene et A som udtryk for Alfa, begyndelsen og kransen O for omega enden og hermed er beskrevet mennesket i midten – nutid imellem fortid og fremtid. Det er også en fest hvor vi i fællesskabets ånd, alle har en ret med til fælles frokostbord, husk at det I medbringer skal svare til det I spiser, så vi ikke kommer til at mangle mad som det er sket før. Festen går ud på at få ordnet majstangen, med krans og silkebånd for naturligvis at danse om stangen alle mand til sidst. Så smør sangstemmerne, i år sørger vi for kopier så ingen kan undslippe… Der bliver også mindre arbejdsopgaver og afslutningsvis eventyr.

 

Pinsefest:

er fredag d. 02.06.17 og er dagen hvor Kirsebærgården og alle børn og ansatte er klædt i hvidt. Vi har i tiden op til festen fremstillet fine pinsefugle og på dagen skal de naturligvis ud at flyve. Det hvide og fuglene er et symbol på Helligånden og baggrunden for pinsefesten er netop Helligåndens tilsynekomst. Vi voksne bærer I vores hjerte en bevidsthed om fællesskab samtidig med at vi mærker at vores højere Jeg vækkes igen og I vores tanker bærer vi en bevidsthed om baggrund for pinsefesten og vigtigheden af dens budskab for menneskenes udvikling.

 

 

 

Datoer:

 

  • 10,11 & 12.04.17              Pasning for tilmeldte
  • 18.04.17                          SOMMERRYTME
  • 18.04.17                         Påskefest
  • 20.04.17                         Årligt forældremøde & Generalforsamling kl. 18.30
  • 06.05.17                        Majfest
  • 08.05.17                        Lise fylder 50 (der er Kaffevogn i gården fra kl. 8-9)
  • 02.06.17                        Pinsefest
  • 28.06.17                        Sommerafslutning småbørn
  • 30.06.17                        Sommerfest